Σελίδες

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ



Οι μαθητές της Δ΄ τάξης επισκέφτηκαν το εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος της ΔΕΛΤΑ στον Ταύρο, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου. 

Εκεί, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία της εταιρίας και άλλες πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία της. Έμαθαν για τη διατροφική αξία του γάλακτος και για όλη τη διαδικασία βιομηχανικής επεξεργασίας και παραγωγής τυποποιημένου γάλακτος, από τη συλλογή στις συνεργαζόμενες κτηνοτροφικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, μέχρι τη μεταφορά στο εργοστάσιο και τη διαδρομή του, αφότου παστεριωθεί και ομογενοποιηθεί, ώστε να συσκευαστεί και να διανεμηθεί προς πώληση και να φτάσει στο ψυγείο μας.

Αφότου ενημερώθηκαν για τη διαδικασία και τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται μέσα στο εργοστάσιο, τα παιδιά, αφού φόρεσαν τις ειδικές στολές και απολύμαναν τα παπούτσια και τα χέρια τους, είχαν την ευκαιρία να μπουν στο χώρο παραγωγής και να δουν από κοντά πώς, με τα ειδικά μηχανήματα, τα κουτιά παίρνουν το σχήμα τους, τοποθετείται το καπάκι τους, γεμίζουν με γάλα, σφραγίζονται, τυπώνεται πάνω τους η ημερομηνία παραγωγής και η ημερομηνία λήξης και, τέλος, είναι έτοιμα να τοποθετηθούν σε τελάρα για να διατεθούν στην αγορά.

Η επίσκεψη στο εργοστάσιο τελείωσε με ένα παιχνίδι-φιδάκι, όπου οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και κλήθηκαν να απαντούν σε ερωτήματα σχετικά με αυτά που έμαθαν προκειμένου να φτάσουν στον τερματισμό. Σε αυτό το παιχνίδι δεν υπήρξαν νικητές και χαμένοι, αφού όλοι αποδείχτηκε ότι όλοι είχαν αφομοιώσει άριστα τα πάντα για το γάλα και τον τρόπο παραγωγής του!

Η ΔΕΛΤΑ πραγματοποιεί δωρεάν οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ξενάγηση στο χώρο παραγωγής στο εργοστάσιο του Ταύρου για τους μαθητές. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα που υπάρχει στο διαδίκτυο https://www.delta.gr/episkepsi-sto-ergostasio/ ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά https://www.delta.gr/contact/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου