Σελίδες

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Το 47ο στα Συνεργαζόμενα Σχολεία του 2ου Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου



Το σχολείο μας είναι από φέτος Επίσημος Συνεργάτης του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διοργανώνεται στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά!

Εν όψει του Φεστιβάλ, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, μία δεκαμελής επιτροπή μαθητών (η οποία προέκυψε μέσω κλήρωσης ανάμεσα στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης) παρακολούθησε ένα ειδικά οργανωμένο masterclass, με την επιμέλεια και καθοδήγηση της Κάτιας Παπασπηλιοπούλου, υπεύθυνης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σχολικών προβολών, και του Πάνου Γκένα, αρχισυντάκτη του περιοδικού "Σινεμά" και συνεργάτη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας".

Αφού μίλησαν για τον Κινηματογράφο, τα διάφορα είδη των ταινιών, τα είδη που προτιμούν ή αποφεύγουν, προετοιμάστηκαν ώστε να κατανοήσουν το ρόλο τους ως μέλη και κριτικής επιτροπής κινηματογράφου. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν όλες τις ταινίες του σχολικού προγράμματος και τις αξιολόγησαν με κριτήρια κριτικής κινηματογράφου, συμβάλλοντας με την ψηφοφορία τους στην ανάδειξη του νικητή του "Βραβείου καλύτερης ταινίας σχολικού προγράμματος". 

Το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα 18 έως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον Κινηματογράφο "Δαναός".
Μπορείτε να ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: https://athicff.com/programma/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου