Σελίδες

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Μελομακάρονα για τον εχθρό



Οι τάξεις Α΄ και Β΄1 σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου, όπου θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση "Μελομακάρονα για τον Εχθρό" την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου.



Η παράσταση έχει βασιστεί στο παραμύθι του Derek Munson "Enemy Pie" (Chronicle Books, San Francisco), ενώ τόσο στην προετοιμασία όσο και στο εξ' αυτής διαμορφούμενο τελικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήθηκαν οι τεχνικές του σωματικού θεάτρου (physical theatre). Τα παιδιά, ακούγοντας την ιστορία, κλήθηκαν να αναπαραστήσουν ήρωες, αντικείμενα, καταστάσεις, σκέψεις και συναισθήματα με μοναδικό εργαλείο το σώμα τους. Τους ζητήθηκε επίσης να εκφράσουν την άποψή τους, να πάρουν θέση και να δώσουν λύσεις, μορφοποιώντας με τις ιδέες τους, τόσο τους τρόπους απεικόνισης, όσο και την ίδια την εξέλιξη της ιστορίας. Τα παραπάνω οδήγησαν στο να φτιαχτεί μία πρωτότυπη και αυθεντική παράσταση, αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας των παιδιών, που δούλεψαν με οδηγό το σώμα και τη φαντασία τους.

Στην παράσταση δεν θα δείτε αγγέλους, Αϊ-Βασίληδες, ξωτικά, φανταχτερά κοστούμια και εντυπωσιακά σκηνικά. Θα παρακολουθήσετε μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία για τη φιλία, τη διαχείριση των σχέσεων και την αγάπη, την οποία θα ζωντανέψουν τα παιδιά επί σκηνής χρησιμοποιώντας μοναχά το σώμα τους και τη φωνή τους.

Υπόθεση:
Όλα έδειχναν πως εκείνα θα ήταν τα πιο υπέροχα Χριστούγεννα. Μέχρι που στη γειτονιά μετακόμισε ο Σωκράτης και έγινε ο νούμερο ένα εχθρός μου. Ευτυχώς, ο μπαμπάς έχει ένα σίγουρο σχέδιο για να ξεφορτωθεί κανείς κάτι τέτοιους: Τα "μελομακάρονα για τον εχθρό"...

Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα: Βασίλης Ζέλκας
Διασκευή / Σκηνοθεσία: Βασίλης Ζέλκας και Αργυρώ Λέντζα
Αφηγήτριες: Δήμητρα Μητσιοπούλου, Λίλη Μπαλούχα
Φιλική Συμμετοχή: Ειρήνη Βεγιάννη

Στην παράσταση ακούγεται μουσική από τους: Banks Soundtech Steel Orchestra, Alexandre Desplat, Danny Elfman, Clint Mansell

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου