Σελίδες

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Το 47ο στα Συνεργαζόμενα Σχολεία του 2ου Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου



Το σχολείο μας είναι από φέτος Επίσημος Συνεργάτης του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διοργανώνεται στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά!

Εν όψει του Φεστιβάλ, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, μία δεκαμελής επιτροπή μαθητών (η οποία προέκυψε μέσω κλήρωσης ανάμεσα στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης) παρακολούθησε ένα ειδικά οργανωμένο masterclass, με την επιμέλεια και καθοδήγηση της Κάτιας Παπασπηλιοπούλου, υπεύθυνης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σχολικών προβολών, και του Πάνου Γκένα, αρχισυντάκτη του περιοδικού "Σινεμά" και συνεργάτη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας".

Αφού μίλησαν για τον Κινηματογράφο, τα διάφορα είδη των ταινιών, τα είδη που προτιμούν ή αποφεύγουν, προετοιμάστηκαν ώστε να κατανοήσουν το ρόλο τους ως μέλη και κριτικής επιτροπής κινηματογράφου. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν όλες τις ταινίες του σχολικού προγράμματος και τις αξιολόγησαν με κριτήρια κριτικής κινηματογράφου, συμβάλλοντας με την ψηφοφορία τους στην ανάδειξη του νικητή του "Βραβείου καλύτερης ταινίας σχολικού προγράμματος". 

Το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα 18 έως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον Κινηματογράφο "Δαναός".
Μπορείτε να ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: https://athicff.com/programma/

Επισκέψεις στο πλαίσιο της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού



Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, η οποία ορίστηκε για φέτος την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν για τους μαθητές του σχολείου μας οι παρακάτω σχολικές επισκέψεις:

Οι τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄ επισκέφτηκαν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Δασική Αναψυχή".
Για τις τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄, η πραγματοποίηση των δράσεων μεταφέρθηκε σε διαφορετικές ημερομηνίες:
Η Δ΄ τάξη την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αθλητικά Μονοπάτια Ευκινησίας".

Κεντρικός στόχος των δράσεων ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/μαθητριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες σχολικές δράσεις, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό  με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.






Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ



Οι μαθητές της Δ΄ τάξης επισκέφτηκαν το εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος της ΔΕΛΤΑ στον Ταύρο, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου. 

Εκεί, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία της εταιρίας και άλλες πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία της. Έμαθαν για τη διατροφική αξία του γάλακτος και για όλη τη διαδικασία βιομηχανικής επεξεργασίας και παραγωγής τυποποιημένου γάλακτος, από τη συλλογή στις συνεργαζόμενες κτηνοτροφικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, μέχρι τη μεταφορά στο εργοστάσιο και τη διαδρομή του, αφότου παστεριωθεί και ομογενοποιηθεί, ώστε να συσκευαστεί και να διανεμηθεί προς πώληση και να φτάσει στο ψυγείο μας.

Αφότου ενημερώθηκαν για τη διαδικασία και τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται μέσα στο εργοστάσιο, τα παιδιά, αφού φόρεσαν τις ειδικές στολές και απολύμαναν τα παπούτσια και τα χέρια τους, είχαν την ευκαιρία να μπουν στο χώρο παραγωγής και να δουν από κοντά πώς, με τα ειδικά μηχανήματα, τα κουτιά παίρνουν το σχήμα τους, τοποθετείται το καπάκι τους, γεμίζουν με γάλα, σφραγίζονται, τυπώνεται πάνω τους η ημερομηνία παραγωγής και η ημερομηνία λήξης και, τέλος, είναι έτοιμα να τοποθετηθούν σε τελάρα για να διατεθούν στην αγορά.

Η επίσκεψη στο εργοστάσιο τελείωσε με ένα παιχνίδι-φιδάκι, όπου οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και κλήθηκαν να απαντούν σε ερωτήματα σχετικά με αυτά που έμαθαν προκειμένου να φτάσουν στον τερματισμό. Σε αυτό το παιχνίδι δεν υπήρξαν νικητές και χαμένοι, αφού όλοι αποδείχτηκε ότι όλοι είχαν αφομοιώσει άριστα τα πάντα για το γάλα και τον τρόπο παραγωγής του!

Η ΔΕΛΤΑ πραγματοποιεί δωρεάν οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ξενάγηση στο χώρο παραγωγής στο εργοστάσιο του Ταύρου για τους μαθητές. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα που υπάρχει στο διαδίκτυο https://www.delta.gr/episkepsi-sto-ergostasio/ ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά https://www.delta.gr/contact/

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου



Το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον Κινηματογράφο Δαναός, από τις 18 έως τις 24 Νοεμβρίου. Προσκαλούμε τα παιδιά και τις οικογένειες της Αθήνας σε μια γιορτή του παγκόσμιου παιδικού κινηματογράφου ακόμα πιο πλούσια και διασκεδαστική από την περσινή!
Το  Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ιδρύθηκε για να υποστηρίξει και να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.
Στόχος του είναι να ψυχαγωγήσει και να συγκινήσει το νεανικό κοινό προσφέροντας ένα πλούσιοδιασκεδαστικό και ενδιαφέρον κινηματογραφικό πρόγραμμα.
Το Φεστιβάλ είναι ετήσιο και λαμβάνει χώρα στην αρχή του χειμώνα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του οποίου καλούμε τις οικογένειες να εξερευνήσουν τον κόσμο χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από την Αθήνα.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ: